Există o mulțime de informații despre uleiuri și utilizarea lor în alimentație. Nu ne referim la uleiurile utilizate în mod obișnuit - de floarea-soarelui, de rapiță sau de măsline.
Ne referim la alte uleiuri care sunt mai sănătoase, dar, paradoxal, mai puțin cunoscute. De dovleac, semințe de in, cedru, cătină, de chimen negru…
Acestea au o origine comună: sursa lor este reprezentată de semințele plantei, care sunt presate la rece, iar produsul este un ulei care conține vitamine și substanțe necesare organismului nostru. Unele sunt potrivite atât pentru uz extern, cât și intern, iar altele doar pentru uz intern. Fiecare dintre ele are un loc țintă în corpul uman, unde aduce beneficii organismului.
Stomac, intestine și digestie:
Regele acestor zone este uleiul de in, deoarece semințele de in conțin multe mucilagii. Acoperă membrana mucoasă care căptușește peretele interior al stomacului și al intestinelor, protejând astfel împotriva inflamațiilor și reglând scaunul. Trebuie doar să-l adăugați, de exemplu, la o salată sau să luați o linguriță de 3 ori pe zi.
Cel de-al doilea susținător al tractului digestiv este uleiul din semințe de dovleac.
Imunitate, răceli:
Aici recomandăm cu siguranță, din experiență personală, uleiul de cătină. Este adecvat pentru copii începând cu vârsta de 3 ani și, dacă este administrat preventiv, adică 1 linguriță dimineața, poate furniza organismului suficientă vitamina C pentru a face față eficient infecțiilor din organism. Nici bolile avansate nu trebuie să vă sperie. Uleiul de cătină este foarte bun la eliminarea mucusului. Este potrivit pentru leziuni minore - are un efect antiinflamator și accelerează vindecarea. În plus, vă va pregăti din plin pentruverile fierbinți, deoarece conținecarotenoizi , care asigură un bronz uniform.
Uleiul de chimen negru are și el efecte antiinflamatorii și este un ajutor de încredere în tratamentul bolilor cauzate de virusuri, în cazul în care antibioticele nu funcționează. Nu uitați de el nici în perioadele în care organismul este tulburat de boli micotice (vara și în timpul vizitelor frecvente la piscine și bazine de înot), deoarece are efecte antimicotice.
Uleiul de cedru este excepțional nu doar pentru că întărește imunitatea generală a organismului, ci și pentru că este unul dintre puținele care are un gust bun și este și benefic pentru frumusețe, deoarece conține multă vitamina E. Această vitamină este un antioxidant cunoscut care previne îmbătrânirea pielii.
Ficat
Fiind un organ specific al corpului nostru, el merită atenție și protecție - deoarece descompune substanțele toxice din organism și are grijă ca totul să fie în ordine. Ideal pentru acest organ este uleiul de dovleac sau specificul ulei de armurariu, care conține silimarină.
Există o mulțime de astfel de uleiuri pe piață. Producătorul de uleiuri din ofertă noastră – SPECIALIST, este cu adevărat un specialist în producția de uleiuri din semințe de plante presate la rece. În oferta sa puteți găsi și făină din diferite tipuri de semințe și chiar și terci, pentru a cărui preparare trebuie doar să turnați apă caldă.
La final, vă oferim cel puțin o rețetă care folosește uleiul de cătină în bucătărie:
Salată de morcov cu măr
Ingrediente: 300 g morcovi proaspeți, cruzi, rași, 1 linguriță de suc de lămâie, sare după gust, 2 linguri de ulei de cătină, pătrunjel.
Mod de preparare: amestecăm toate ingredientele într-un bol, turnăm peste uleiul de cătină, decorăm cu pătrunjel și servim cu pâine.
POFTĂ BUNĂ ȘI MULTĂ SĂNĂTATE!