Brusture
Brusturele și efectele sale medicinale sunt foarte puternice, deoarece conține proteine, inulină, polizaharide, uleiuri esențiale, glicozide arcciinice, substanțe amare, proteine, rășini, acizi palmitic și stearic, grăsimi, sulfați și fosfați de calciu, potasiu și magneziu.
#ShowMore#
În plus în afară de cele menționare, frunzele conțin și acid ascorbic.
- Rădăcina albă la interior, de culoare gri-maronie, este deosebit de benefică, însă și frunzele pot fi folosite pentru diferite tratamente.
- Șamponul din brusture previne căderea părului.
- Datorită efectelor sale antibacteriene, brusturele este ideal și în tratamentul anumitor probleme dermatologice precum dermatită sau eczeme.
- În medicina tradițională, rădăcinile sale sunt folosite pentru diabet, gută, pietre la rinichi și la urină, ulcer la stomac și dureri.
- Extern se aplică și în cazul abraziunilor, articulațiilor luxate și este precizat și în tratamentul hemoroizilor.
- Știați că în Japonia brusturele este cultivat ca plantă medicinală culturală? Frunzele proaspete (tinere) se adaugă la salate sau în supe. Japonezii înlocuiesc legume rădăcinoase, cum ar fi morcovii, pătrunjelul sau păstârnacul cu rădăcinile de brusture.
Mai jos, în oferta Herbatica puteți găsi ceai de brusture, uleiuri de păr, măști și un număr mare de șampoane și balsamuri care conțin această plantă miraculoasă.